Μικρές απώλειες με μειωμένο τζίρο στο Χ.Α.

Μικρές απώλειες με μειωμένο τζίρο στο Χ.Α.

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες 0,84% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 552,50 μονάδες.

Και κατά την σημερινή συνεδρίαση υπήρξε μικρό επενδυτικό ενδιαφέρον, που ως συνέπεια είχε να μην υπάρξουν έντονες πιέσεις τόσο στις τραπεζικές μετοχές, όσο και στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης η πλειονότητα των μετοχών κατέγραφε απώλειες, ενώ ανοδικό κλείσιμο υπήρξε για τις μετοχές των ΔΕΗ και ΕΧΑΕ, καθώς κατά την δημοπρασία αρκετές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και του τραπεζικού κλάδου κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες που κατέγραφαν στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης – με αποτέλεσμα τον περιορισμό των απωλειών για τον γενικό δείκτη.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δείχνει κάτι να περιμένει, καθώς δεν υπάρχουν στις τελευταίες συνεδριάσεις έντονες πιέσεις καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός της πτώσης της απόδοσης  του ελληνικού δεκαετούς το οποίο σήμερα βρέθηκε στο 9,48%.

Από τεχνικής πλευράς ο γενικός δείκτης απέχει ελάχιστα από το να δοθεί ανοδικό σήμα, με τις επόμενες συνεδριάσεις να κρίνονται κρίσιμες από τεχνικής άποψης τόσο για την επιβεβαίωση ή όχι του ανοδικού σήματος όσο και για την συνέχεια της αντίδρασης η οποία ξεκίνησε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας καθώς και για την διάρκεια αυτής.

Η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε στα €0,251 με απώλειες 0,40%, της ΑΛΦΑ στα €1,78 με απώλειες 2,73%, της ΠΕΙΡ στα €0,184 αμετάβλητη και της ΕΥΡΩΒ στα €0,735 με απώλειες 2,91%.

Η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατάφερε να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα κατά την σημερινή συνεδρίαση, με την αντίσταση να βρίσκεται στα €1,4177. Η μετοχή έκλεισε με κέρδη 0,81% στα €1,25.

Διατήρησε το ανοδικό της σήμα και στην σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ με την αντίσταση να βρίσκεται στα €1,4689. Η μετοχή παρέμεινε αμετάβλητη στα €1,40.

Παρά τις απώλειες κατά την σημερινή συνεδρίαση παραμένει το ανοδικό σήμα για την μετοχή των ΕΛΠΕ με την αντίσταση να βρίσκεται στα €3,9667. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,77% στα €3,87.

Δεν τα κατάφερε τελικά σήμερα να διασπάσει την αντίσταση των €17,9427 η μετοχή του ΤΙΤΚ που παρόλα αυτά παραμένει με αγοραστικό σήμα. Η μετοχή έκλεισε με απώλειες 0,68% στα €17,65.

Στο ανοδικό κανάλι που δημιουργήθηκε από τα χαμηλά στις 21/1 συνεχίζει να βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ που διατηρεί το αγοραστικό της σήμα με την αντίσταση να τοποθετείται στα €8,1925. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,99% κι έκλεισε στα €8.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε €46,35 εκατομμύρια με το ύψος των πακέτων στα €4,45 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν πράξη, 37 κινήθηκαν ανοδικά, 50 πτωτικά και 166 παρέμειναν αμετάβλητες.