Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον τον αναλυτών να επικεντρώνεται στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας καθώς ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε πως θέλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών.

Σε αυτό το κλίμα ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,2%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημειώνει οριακή μεταβολή, ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,3% υψηλότερα, ενώ 0,6% υψηλότερα κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε το επίσημο μέσο σημείο αναφοράς για το γουάν στο 6,9996 σήμερα Τετάρτη, λίγο χαμηλότερα του αναμενόμενου, δυο ημέρες αφότου ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την Κίνα και επίσημα ως χώρα που χειραγωγεί το νόμισμά της. Οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε ένα αδύναμο γουάν, καθώς καθιστά φθηνότερες τις κινεζικές εξαγωγές, δίνοντας στα κινεζικά προϊόντα πλεονέκτημα τιμών.

Πίσω στην Ευρώπη, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τη γερμανική τράπεζα Commerzbank να ανακοινώνει καθαρά κέρδη 271 εκατ. ευρώ για το β' τρίμηνο, ποσό υψηλότερο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές.

Επίσης, η Unicredit ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη του β' τριμήνου, τα οποία ανήλθαν σε 1,85 δις. ευρώ, ωστόσο ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Νωρίτερα στην Ασία, με μικτά πρόσημα κινήθηκαν τα χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την εξέλιξη του σινοαμερικάνικου εμπορικού πολέμου ανησυχόντας ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε νομισματικό πόλεμο.Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε απώλειες 0,3% στις 20.516,56 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε οριακά κέρδη, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κέρδισε 0,1% και ο Shenzhen Composite ενισχύθηκε 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,2%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία κέρδισαν 0,3% και 1,4% αντίστοιχα.