Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που συνεχίζουν να δημοσιεύονται και όπως αναφέρουν οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για την εξομάλυνση των εμπορικών τους σχέσεων με τις δυο πλευρές να αφήνουν να εννοηθεί ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,4% και κινείται στις 366,46 μονάδες με τους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,45% στις 11.217 μονάδες, ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,68% στις 5.108 μονάδες και ο βρετανικός FTSE κερδίζει 0,42% στις 7.220 μονάδες.

Πιο «νωχελικές» κινήσεις παρατηρούνται στις αγορές της περιφέρειας, όπου στη Μαδρίτη ο Ibex 35 κινείται ελαφρώς θετικά (0,04%) στις 8.986 μονάδες, ενώ μετά από τρεις μέρες σημαντικών κερδών ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,3% στις 19.932 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, άλμα 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Airbus μετά την απόφαση της εταιρείας να διακόψει την παραγωγή του μεγαλύτερου αεροσκάφους στον κόσμο, του A380.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στο Πεκίνο, όπου οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζονται σε υψηλότερο επίπεδο πλέον, με τη συμμετοχή του αμερικανού ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν και του αρμόδιου για θέματα εμπορίου, Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες εξελίσσονται «πολύ καλά».

Πίσω στην Ευρώπη,  η γερμανική οικονομία έδειξε να κινείται στις παρυφές της ύφεσης στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, καθώς τα προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis) έδειξαν μηδενική ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, στη διάρκεια του οποίου καταγράφηκε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,2%.