Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος με μικρά κέρδη διαπραγματεύονται σήμερα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εξετάζουν τα μακροοικονομικά δεδομένα παράλληλα με την έναρξη της δημοσίευσης των πρώτων εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ειδικότερα, o πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,26% και κινείται στις 436,3 μονάδες, με τον κλάδο της τεχνολογίας να ενισχύεται κατά 0,7% την ώρα που οι τηλεπικοινωνίες υποχωρούν κατά 0,7%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο DAX στην Γερμανία σημειώνει άνοδο επίδης 0,26% και βρίσκεται στις στις 15.254 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 εμφανίζει κέρδη 0,36% στις 6.183 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 είναι ουσιαστικά αμετάβλητος στις 6.888 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,23% κινούμενος στις 8.552 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,4% στις 24.553 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, το ΑΕΠ της Βρετανία αυξήθηκε με ρυθμό 0,4% τον Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο, λίγο χαμηλότερα από την εκτίμηση οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση κατά 0,6%.

Στα εταιρικά νέα, η Airbus ανακοίνωσε χτες ότι ο επικεφαλής της του τομέα άμυνας και ο επικεφαλής στον τομέα τεχνολογίας θα αποχωρήσουν την 1η Ιουλίου. Ο διευθύνων σύμβουλος Guillaume Faury δήλωσε ότι ο ανασχηματισμός θα φέρει μεγαλύτερη συνοχή στις τάξεις της εταιρείας.

Την ίδια ώρα, η China Eastern Airline θα αυξήσει το μερίδιό της στην Air France KLM, έχοντας συνεισφέρει 1,2 δισ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της.

Στις αποδόσεις της ημέρας, τέλος, στην κορυφή των ταμπλό βρίσκεται η μετοχή της σουηδικής τράπεζας Avanza Bank με άνοδο 6% αφότου ανακοινωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, ενώ αντίθετα η Telia Company υποχωρεί κατά 4%.