Μικρά κέρδη στη Wall εν αναμονή δηλώσεων Yellen

Μικρά κέρδη στη Wall εν αναμονή δηλώσεων Yellen

Μικρά κέρδη στη σημερινή συνεδρίασης για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται διστακτικοί ως προς τις κινήσεις τους εν αναμονή των δηλώσεων της επικεφαλής της Fed κ. Janet Jellen.

Ωστόσο, σημειώθηκε μια θετική αντίδραση στην αγορά μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν αύξηση του αμερικάνικου ΑΕΠ κατά 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Να σημειωθεί πως η Wall Street θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω της Ημέρας Μνήμης (Memorial Day) ;όσων έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τον αμερικάνικο στρατό.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 28 μονάδες (0,16%) κινούμενος στις 17.855 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 25 μονάδων (0,52%) βρίσκεται στις 4.927 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 4 μονάδες (0,35%) και κινείται στις 2.094 μονάδες.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 με ετήσιο ρυθμό 0,8%, ποστοστό μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν αν και υποτονικό ακόμα, βάσει της νέας εκτίμησης που δείχνει σχετική ενίσχυση στην κατασκευή κατοικιών και ανανέωση των αποθεμάτων στις αποθήκες.

Παράλληλα, το ΑΕΠ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από το αρχικό 0,5%, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2% αντί του 2,6% που αναμενόταν, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν πραγματική μείωση 0,2% αντί για άνοδο 0,2%, οδηγώντας σε μικρότερο έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου.

Ο πληθωρισμός, σύμφωνα με το προτιμώμενο δείκτη PCE της Fed παρέμεινε αμετάβλητος. Ο δείκτης PCE αυξήθηκε σε ετήσια ρυθμό 0,3%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Manchester United PLC κερδίζει 1,24% μετά την επιβεβαίωση της συμφωνίας με τον προπονητή Jose Mourinho για τη νέα χρονιά.

Στο μεταξύ η μετοχή της Alphabet Inc. κερδίζει 0,90% μετά τη δικαστική «νίκη» της εταιρείας έναντι της Oracle Corp.
Παράλληλα, η μετοχή της Valeant Pharmaceuticals International Inc κάνει άλμα 5,98% μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς από την ιαπωνική εταιρεία Takeda.