Μικρά κέρδη στη Wall με ώθηση από Netflix και Morgan Stanley

Μικρά κέρδη στη Wall με ώθηση από Netflix και Morgan Stanley

Ανοδικά κινήθηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με οδηγό τις μετοχές του Netflix και της Morgan Stanley, αλλά και την αισιοδοξία που επικράτησε μετά τη συμφωνία ΕΕ - Βρετανία για το Brexit

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 23,09 μονάδων ή 0,09% ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει να κερδίζει έως 110,18 μονάδες. Αντίστοιχα, ο S & P 500 κέρδισε 0,28% ή 8,26 μονάδες και ο Nasdaq 0,4% ή 32,67 μονάδες.

Η μετοχή της Netflix σημείωσε άνοδο 2,5%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία ανέφερε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των διεθνών συνδρομητών, γεγονός που μετρίασε τις απώλειες από την αγορά των ΗΠΑ.

Η Morgan Stanley είδε τη μετοχή της να κερδίζει 1% καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα από εμπορικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Περισσότερο από το 78% των εταιρειών του S&P 500 κατέγραψαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Οι επενδυτές αποτίμησαν επίσης θετικά την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit, ένα θέμα το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επίτευξη της συμφωνίας, μετά από τις διαπραγματεύσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, χαρακτηρίζοντάς την συμφωνία «εξαιρετική», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν κι οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος χαρακτήρισε «δίκαιο και ισορροπημένο» το deal με το Ηνωμένο Βασίλειο.