Μικρά κέρδη στη Wall Street

Μικρά κέρδη στη Wall Street

Με μικρά κέρδη συνεχίζει τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street με τους τρεις βασικούς δείκτες να οδεύουν σε θετικό κλείσιμο τόσο για τον Σεπτέμβριο όσο και για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία, οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ως προς το μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας καθώς την Παρασκευή αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ τόνιζαν ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους η επιβολή νέων περιορισμών στις κινεζικές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα οι πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται στο επίκεντρο με τη διαδικασία που κίνησε η Νάνσι Πελόζι για ενδεχόμενη παραπομπή προς καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμα του Προέδρου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jονες κερδίζει 91 μονάδες ή 0,35% και κινείται στις 26.912 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,42% στις 7.975 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,40% και κινείται στις 2.975 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones έχασε 0,43%, ο Nasdaq απώλεσε 2,19% και ο S&P 500 κέρδισε 1,01%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Blackstone Group Inc χάνει 1,84% με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι εξετάζει να εξαγοράσει την Colony Industrial για 5,9 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla καταγράφει οριακές μεταβολές μετά την απόφαση δικασητρίου να επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία για αθέμιτες πρακτικές.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με τον Nikkei να χάνει 0,56%.