Μικρά κέρδη για το χρυσό - Πώς κινούνται τα πολύτιμα μέταλλα

Μικρά κέρδη για το χρυσό - Πώς κινούνται τα πολύτιμα μέταλλα

Οριακά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του χρυσού που βρίσκεται σε χαμηλά τριών μηνών καθώς το ράλι του δολαρίου κατέστησε το πολύτιμο μέταλλο ακριβότερο και κατά συνέπεια λιγότερο ελκυστικό στους επενδυτές. 

Νέα άνοδο κατέγραψε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 8,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, υψηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για άνοδο 8,1%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Τον Μάρτιο ο ετήσιος πληθωρισμός είχε εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1981, φτάνοντας το 8,5%, γεγονός που σημαίνει ότι η υποχώρηση του στο 8,3% τον Απρίλιο αποτελεί για πρώτη φορά επιβράδυνση από τον περασμένο Αύγουστο. H τιμή spot του χρυσού κερδίζει 0,42% στα 1.848 δολάρια ανά ουγγιά ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Φεβρουαρίου. 

Στα άλλα μέταλλα, η τιμή spot για το ασήμι κερδίζει 1,76% στα 21,79 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα κερδίζει 3,72% στα  δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο κινείται στα 2.024 δολάρια ανά ουγγιά με οριακές απώλειες 0,94%.