Μεταβλητότητα στη Wall με το Brexit στο προσκήνιο

Μεταβλητότητα στη Wall με το Brexit στο προσκήνιο

Μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street μετά την αναζωπύρωση των ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις του Brexit στις παγκόσμιες αγορές. Στη χθεσινή συνεδρίαση η Wall κατέγραψε απώλειες με τους ξένους αναλυτές να κάνουν λόγο για το «φάντασμα» του Brexit που πλανάται πάνω από τις αγορές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 30,10 μονάδες (0,17%) κινούμενος στις 17.871 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει κέρδη 28,02 μονάδων (0,58%) βρίσκεται στις 4.851 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει  5,01 μονάδες (0,24%) και κινείται στις 2.093 μονάδες.

Αναλυτές και επενδυτές αναμένουν σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed που έλαβε χώρα το διήμερο 14-15 Ιουνίου.

Τα πρακτικά αναμένεται να «ρίξουν φως» στους λόγους για τους οποίους η Fed δεν προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων και ενδεχομένως να υπάρχουν στοιχεία που να δίνουν το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις.

Στα μάκρο της ημέρας, απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο δείκτης υπηρεσιών ISM κάνοντας άλμα στις 56,5 μονάδες τον Ιούνιο, σε ένα μέγεθος που ξεπέρασε τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, Ο δείκτης μελλοντικών νέων παραγγελιών σημείωσε άλμα 5,7 μονάδων στις 59,9 μονάδες, ενώ ο δείκτης παραγωγής ενισχύθηκε στις 59,5 μονάδες.

Παράλληλα, οριακή άνοδος καταγράφηκε στον κλάδο των υπηρεσιών τον Ιούνιο, σύμφωνα με την εταιρεία Markit.  Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI αυξήθηκε στις 51,4 μονάδες σε σύγκριση με τις 51,3 του προηγούμενου μήνα.

Η χθεσινή ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας κ. Carney, ενίσχυσε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τα αποτελέσματα του Brexit, τόσο για τη βρετανική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία. Το γεγονός αυτό επανέφερε τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών και ασκήθηκε πίεση στους δείκτες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Walgreens Boots Alliance Inc. υποχωρεί κατά 2,31% μετά την ανακοίνωση εσόδων που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Nortek Inc. εκτοξεύεται κατά 38% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από τη βρετανική εταιρεία Melrose Industries PLC έναντι 1,44 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Medivation Inc σημειώνει κέρδη 0,67% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας βιοτεχνολογίας πως έχει υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας από υποψήφιους «μνηστήρες», συμπεριλαβανομένων της Sanofi SA, Pfizer Inc και Celgene Corp.

Νωρίτερα,  με απώλειες διαπραγματεύτηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον MSCI Asia Pacific να υποχωρεί κατά 0,52% στις 130,02 μονάδες.