Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Κέρδη 0,9% για τον Νikkei

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Κέρδη 0,9% για τον Νikkei

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά από τα σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μέσω του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε ότι είναι  αποφασισμένος να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,94%.

Η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο-Μάρτιο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία την Τετάρτη. Συρρίκνωση μικρότερη του 1,8% που προβλεπόταν σε δημοσκόπηση, σύμφωνα με το Reuters.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας κατέγραψαν οριακές απώλειες, με τον Shanghai Composite να χάνει 0,27%. Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,13%.

Το Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,21%. Οι αυστραλιανές μετοχές σημείωσαν επίσης κέρδη καθώς ο S&P/ASX 200 ανέβηκε 0,99%.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε 0,31% υψηλότερα.

Ο πρόεδρος της Fed των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι θα στηρίξει τις αυξήσεις των επιτοκίων έως ότου οι τιμές αρχίσουν να υποχωρούν προς ένα υγιές επίπεδο. Νωρίτερα τον Μάιο, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα -τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δύο δεκαετιών- καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.