Με οριακές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall

Με οριακές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall

Με οριακές απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν κυρίως μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών που ξεκίνησαν να ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, οι επιδόσεις τριμήνου είναι ικανές να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών στα ταμπλό.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,01% ή 27,53 μονάδες στις 26.384 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq εμφάνισε απώλειες της τάξης του 0,10% ή 8,15 μονάδων ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 7.976 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,83 μονάδες και έκλεισε στις 2.905 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Citigroup κέρδισε 0,27% παρά το γεγονός ότι κατέγραψαν μείωση τα έσοδά της στο α'' τρίμηνο στα 18,6 δισ. δολάρια, από 18,9 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. ενώ τα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι αναλυτές της FactSet έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή στα 1,80 δολάρια.

 
Στο μεταξύ υποχώρησε κατά 1,95% η μετοχή της Goldman Sachs με την τράπεζα να ανακοινώνει για το πρώτο τρίμηνο έσοδα ύψους 8,81 δισ. δολαρίων και καθαρά κέρδη ύψους 2,25 δισ. δολαρίων που ωστόσο υποχώρησαν 20%.

Νωρίτερα μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους την πρώτη ημέρα της εβδομάδας οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους τους επενδυτές να έχουν εστιάσει στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.