Κέρδη στη Wall λόγω ανάκαμψης του πετρελαίου

Κέρδη στη Wall λόγω ανάκαμψης του πετρελαίου

Διευρύνει τα κέρδη η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street καθώς το πετρέλαιο κερδίζει έδαφος προσπαθώντας να απομακρυνθεί από το χαμηλότερο, εδώ και πολλών ετών, επίπεδο που έχει περιέλθει Ο κλάδος της ενέργειας ανακάμπτει καθώς κερδίζει 1,5 % ενώ ο S&P 500 κινείται σε θετικό έδαφος για το 2015.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 212 μονάδες ( 1,21%) και κινείται στις 17.740 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasqaq σημειώνει κέρδη 74 μονάδων ( 1,45%) στις 5.115 μονάδες και ο S&P 500  κερδίζει 24 μονάδες ( 1,14%) στις 2.080 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, διευρύνθηκε σε υψηλό τριών μηνών το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από τις εισαγωγές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Έπειτα από δυο διαδοχικούς μήνες όπου συρρικνώθηκε, το εμπορικό έλλειμμα το Νοέμβριο διευρύνθηκε κατά 3,6% στα 60,5 δισ. δολάρια και πρόκειται για το μεγαλύτερο έλλειμμα από τον Αύγουστο.

Παράλληλα, οι αξίες των κατοικιών για τον Οκτώβριο, σημείωσαν αύξηση κατά 5,2% συγκριτικά με πέρυσι, που είναι μεγαλύτερη από την αύξηση 4,9% που είχαν καταγράψει το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Δείκτη για τις τιμές των κατοικιών S&P/Case-Shiller.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Freeport-McMoRan Inc. κερδίζει 4,23% μετά την παραίτηση του εκτελεστικού της προέδρου κ. Jmaes R. Moffett λίγους μήνες μετά την απόκτηση του 8,5% της εταιρείας από τον ακτιβιστή κ. Carl Icahn. Eπίσης, γνωστοποιήθηκε ότι ο κ. Icahn ανέβασε την προσφορά στο 1 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την εταιρεία  ανταλλακτικών αυτοκινήτων Pep Boys. Η μετοχή της Pep Boys κάνει άλμα 7,98%.

Οι μετοχές των Willis Group Holding PLC και Towers Watson & Co. κερδίζουν 4,38% και 4,34% μετά τη συγχώνευσή τους και την απόφαση που ανακοινώθηκε ότι η νέα μετοχή της Willis Tower Watson θα διαπραγματεύεται στον S&P 500.

Η μετοχή της Driller Transocean Ltd. κερδίζει σήμερα 2,67% μετά τη χθεσινή βουτιά λόγω της είδησης ότι η Shell διέκοψε το συμβόλαιο γεώτρησης με την Transocean's Polar Pioneer. Για την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου η Transocean θα αποζημιωθεί μέσω εφάπαξ καταβολής.