Με κέρδη έκλεισε η Wall μετά τη Yellen

Με κέρδη έκλεισε η Wall μετά τη Yellen

Με κέρδη έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τους τρεις βασικούς δείκτες που μέχρι την ομιλία της κ. Yellen κινούνταν με μικτά πρόσημα, στη συνέχεια κινήθηκαν ανοδικά διευρύνοντας τα κέρδη τους.

Στη σημερινή ομιλία της, η επικεφαλής της Fed Janet Yellen υπερασπίστηκε τη στρατηγική της Κεντρικής Τράπεζας να κινηθεί προσεκτικά ως προς την αύξηση των επιτοκίων ενώ σημείωσε ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι τόσο ευνοϊκές όπως ήταν το Δεκέμβριο του 2015.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 97 μονάδες (0,56%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.633 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημείωσε κέρδη 79 μονάδων (1,67%) έκλεισε στις 4.847 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 17 μονάδες (0,88%) και έκλεισε στις 2.055 μονάδες.

Παράλληλα σήμερα δημοσιεύτηκε ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller που σημείωσε αύξηση 5,7% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

«Οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να ανεβαίνουν δύο φορές περισσότερο από το ποσοστό του πληθωρισμού» σχολίασε σε ξένα πρακτορεία ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής των δεικτών S&P και Dow Jones.

Την ίδια ώρα οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες τόσο για την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά όσο και για το ενδεχόμενο να μην συμφωνηθεί από τους κυριότερους παραγωγούς πετρελαίου το πάγωμα της παραγωγής. Πηγή προσκείμενη στους ιρανούς αξιωματούχους, κάνουν λόγο πως το γεγονός ότι η χώρα θα παραστεί στη συνάντηση, δε σημαίνει ότι θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.