Με απώλειες ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του έτους για τη Wall

Με απώλειες ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του έτους για τη Wall

Με απώλειες ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του χρόνου για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street καθώς το πετρέλαιο μετά το «διάλειμμα» της εβδομάδας των Χριστουγέννων συνέχισε την καθοδική του πορεία εν μέσω ανησυχιών τόσο για την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά όσο και για την αποδυνάμωση της ζήτησης από την Κίνα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 24 μονάδες (0,14%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 17.528 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες 7 μονάδων (0,15%) και έκλεισε στις 5.041 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 4 μονάδες ( 0,19%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 2.057 μονάδες.

Ο κλάδος της ενέργειας, όπως ήταν αναμενόμενο, δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα χάνοντας κάτι παραπάνω από 1,5% δίνοντας ώθηση στον S&P 500 να κινηθεί σε αρνητικό έδαφος για το 2015. Με τέσσερις ημέρες να απομένουν για να ολοκληρωθεί το 2015, οι επενδυτές αναζητούν την τελευταία ευκαιρία για ανάκαμψη ώστε ο S&P 500 να βρεθεί σε θετικό έδαφος για το έτος. Από το 1928, και για το 76% αυτού του διαστήματος, ο μέσος όρος κερδών για το δείκτη την τελευταία εβδομάδα κινείται στο 1,3%.

Για τον S&P 500, την καλύτερη απόδοση με κέρδη 0,26% είχαν ο καταναλωτικός κλάδος και αυτός της κοινής ωφέλειας με 0,19%. Παράλληλα ο Dow Jones παραμένει σε αρνητικό έδαφος για το 2015. Για το βιομηχανικό δείκτης η Disney κέρδισε 1,31% καθώς η μετοχή της «εξαργυρώνει» στο ταμπλό την παγκόσμια εμπορική επιτυχία της ταινίας Star Wars που προβάλλεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους.

Ελλείψει νέων μακροοικονομικών στοιχείων οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στις δραστηριότητες των εταιρειών. Η  μετοχή της Amazon.com Inc κέρδισε 1,88% καθώς σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε πως την τρίτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, 3 εκατ. συνδρομητές απέκτησαν πρόσβαση στην υπηρεσία Amazon Prime που προσφέρει ταινίες και σειρές προς προβολή στο διαδίκτυο.

Η μετοχή της εταιρείας έκανε βουτιά 10,49% Valeant Pharmaceuticals International Inc. την ώρα που ανακοίνωσε πως ο διευθύνων σύμβουλός της, λείπει σε αναρρωτική άδεια λόγω πνευμονίας.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Chimerix Inc. ότι ένα φάρμακο για την πρόληψη των λοιμώξεων μετά από μετάγγιση αίματος και μεταμόσχευσης μυελού των οστών, δεν κατάφερε να «πιάσει» το στόχο σε δοκιμές, η μετοχή της καταποντίστηκε κατά 81,39%.

Η μετοχή της FedEx Corp. Έχασε 0,83% γιατί χρειάστηκε να κάνει παραδόσεις τη μέρα των Χριστουγέννων λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στο νοτιοανατολικό και το κεντρικό τμήμα της χώρας.