Με απώλειες η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Aπώλειες 1,28% στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 586,95 μονάδες και τον τζίρο μέχρι στιγμής να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Οι πιέσεις για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου συνεχίζονται, με τον γενικό δείκτη να πραγματοποιεί απώλειες έως και άνω του 2% και να φθάνει έως και το χαμηλό των 580,06 μονάδων., Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εντολές αγοράς ικανές να περιορίσουν ή και να διαγράψουν τις απώλειες. Για ακόμη μία συνεδρίαση ο τζίρος κινείται στα μέσα αυτής σε χαμηλά επίπεδα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται κατά την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης, καθώς και στη δημοπρασία αυτής.

Ήπιες πιέσεις καταγράφονται για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, καθώς αυτή την ώρα διαπραγματεύονται υψηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 2,11%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η μετοχή της Alpha Bank με 2,99%.

Ήπιες διακυμάνσεις επικρατούν για τις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τη μετοχή των Follie Follie να συνεχίζει να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες με 4,44%, ενώ η μετοχή της ΔΕΗ καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη με 2,09%, με τον όγκο για τις μετοχές του δείκτη να κινείται για την ώρα σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με χθες.

Σημαντική ενίσχυση συνεχίζει να καταγράφει το ελληνικό διετές, καθώς ενισχύεται κατά 20,58% με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 10,765%, ενώ ανοδικά κατά 4,74% κινείται και η απόδοση του δεκαετούς στο 8,161%.

Σε τεχνικό επίπεδο, ο γενικός δείκτης βρίσκεται κοντά στην πτωτική διάσπαση του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών από αυτόν των πενήντα, στο ωριαίο γράφημα, με τη στήριξη να βρίσκεται στις 575 μονάδες, συνεχίζοντας να κινείται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στην υπέρ πουλημένη ζώνη.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα 0,224 αμετάβλητη, της Alpha Bank στα €1,95 με απώλειες 2,99%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,203 με απώλειες 2,40%, και της Eurobank στα €0,784 με απώλειες 1.88%.

Σε θετικό έδαφος κινείται η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων διαγράφοντας τις πρωινές απώλειες, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται ελάχιστα πάνω από την υπέρ πουλημένη ζώνη και τη στήριξη να βρίσκεται στα €4,5091. Η μετοχή σημειώνει κέρδη 0,86% και διαπραγματεύεται στα €4,69.

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία για την μετοχή του ΟΤΕ, η οποία συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, ενώ η στήριξη βρίσκεται στα €8,1439. Η μετοχή βρίσκεται στα €8,23 με απώλειες 2.02%.

Ακυρώθηκε το σήμα αγοράς για τη μετοχή της LAMDA Development, με τη μετοχή να καταγράφει σημαντικές απώλειες, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό και τη στήριξη να βρίσκεται στα €4,4868. Η μετοχή καταγράφει απώλειες 4.23% και βρίσκεται στα €4,53.

Κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών διαπραγματεύεται η μετοχή της Motor Oil, με τη μετοχή να ακυρώνει το σήμα αγοράς, έπειτα από ένα μήνα περίπου, με τη στήριξη να βρίσκεται στα €10,0519. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €10,30 με απώλειες 1.90%.

Σταθεροποιητικές τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, με τη μετοχή να προσεγγίζει την υπέρ πουλημένη ζώνη και τη στήριξη να βρίσκεται στα €3,6436. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €3,68 αμετάβλητη.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €30,62 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στα €913,4 χιλιάδες.. Από το σύνολο των μετοχών που έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη, 31 κινούνται ανοδικά, 50 πτωτικά και 13 παραμένουν αμετάβλητες.