Κοντά στα υψηλά ημέρας και με αυξημένο τζίρο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο ΧΑ

Κοντά στα υψηλά ημέρας και με αυξημένο τζίρο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο ΧΑ

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με κέρδη 1,89% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 516,71 μονάδες διατηρώντας την ανοδική του τάση.

Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο διατήρησε τον γενικό δείκτη πάνω από τις 500 μονάδες κυρίως λόγω του rebalancing στο ETF του GREK από αύριο έως και της 3 Μαρτίου το οποίο θα παρακολουθεί πλέον τον MSCI.

Σημαντικά αυξημένος ο τζίρος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις με το ύψος των πακέτων να ανέρχονται στο 4,02% αυτού.

Για ακόμη μία φορά ο τραπεζικός κλάδος προσέλκυσε το επενδυτικό ενδιαφέρων πραγματοποιώντας κέρδη 10,32% με την μετοχή της ΕΥΡΩΒ να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη με 22,51%. Παρά τον αυξημένο τζίρο που πραγματοποιήθηκε ο όγκος στις μετοχές των τραπεζών δεν παρουσίασε κάποια ιδιαίτερη αύξηση σε σχέση με αυτόν της προηγούμενης συνεδρίασης με εξαίρεση την μετοχή της ΕΤΕ.

Στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης επικράτησαν μικτές τάσης αποδεικνύοντας για ακόμη φορά πως η άνοδος τροφοδοτείται κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο με τις μεγαλύτερες απώλειες στο κλείσιμο να καταγράφει η μετοχή της ΕΧΑΕ με 5,44% ενώ επίσης στο κλείσιμο η μετοχή της ΔΕΗ κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη με 9,44%.

Παρόλα αυτά οι κίνδυνοι για την χώρα παραμένουν τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο όπου οποιαδήποτε αρνητική είδηση μπορεί να αλλάξει την τάση του ελληνικού χρηματιστηρίου οδηγώντας το προς την περιοχή των 400 μονάδων με τους επενδυτές να δείχνουν ότι συνεχίζουν να «ποντάρουν» στην θετική έκβαση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας..

Συνεχίστηκε και σήμερα η πτώση της απόδοση; για το ελληνικό δεκαετές όπου διαμορφώθηκε στο 10,50%.

Από τεχνικής πλευράς η διάσπαση των 511 μονάδων οδηγεί τον γενικό δείκτη προς την αντίσταση των 528 μονάδων εάν φυσικά διατηρηθεί πάνω από τις 511 μονάδες για τρεις ημέρες (φίλτρο τρία). Το αγοραστικό σήμα για τον γενικό δείκτη το οποίο δόθηκε την Παρασκευή παρέμεινε και σήμερα αυξάνοντας τις πιθανότητες για συνέχιση της ανοδικής τάσης.

Η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε στα €0,20 με κέρδη 9,29%, της ΑΛΦΑ στα €1,57 με κέρδη 4,67%, της ΠΕΙΡ στα €0,156 με κέρδη 13,87% και της ΕΥΡΩΒ στα €0,566 με κέρδη 22,51%.

Με αγοραστικό σήμα παρέμεινε για ακόμη μία συνεδρίαση η μετοχή της ΦΦΓΚΡΠ με την αντίσταση πλέον να βρίσκεται στα €15,95. Η μετοχή έκλεισε στα €15 με κέρδη 0,67%.

Προσπάθεια διατήρησης άνω των €16 για την μετοχή του ΤΙΤΚ ακυρώνοντας το αγοραστικό σήμα που δόθηκε για την μετοχή κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Η μετοχή έκλεισε στα €16 με απώλειες 0,81%.

Σημαντικά κέρδη στο κλείσιμο για την μετοχή του ΜΥΤΙΛ στη σημερινή συνεδρίαση ενώ διατήρησε και το ανοδικό σήμα που δόθηκε κατά την έναρξη αυτής με την μετοχή  να σημειώνει κέρδη 5,43% και να κλείνει στα €3,30. 

Δεν κατάφερε και σήμερα να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα η μετοχή της ΜΕΤΚ με την αντίσταση να βρίσκεται στα €6,6662. Η μετοχή ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα  €6,52 με κέρδη 0,31%.

Διατηρήθηκε παρά τις απώλειες το αγοραστικό σήμα για την μετοχή της ΙΝΛΟΤ έπειτα και από τα μέχρι €1,09 επίπεδα που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα με την αντίσταση να διαμορφώνεται στα €1,1891. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 1,74% και έκλεισε στα €1,13.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €92,78 εκατομμύρια με το ύψος των πακέτων στα €3,47 εκατομμύρια.

Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη 50 κινήθηκαν ανοδικά 40 πτωτικά και 154 παρέμειναν αμετάβλητες.