Κλείσιμο σε θετικό έδαφος για τις ευρωαγορές, εν αναμονή του Brexit

Κλείσιμο σε θετικό έδαφος για τις ευρωαγορές, εν αναμονή του Brexit

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν κατά βάση τις συναλλαγές τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με φόντο τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία διατήρησε αμετάβλητα όπως αναμενόταν τα επιτόκιά της, και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Brexit.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε με άνοδο 0,26% στις 386,68 μονάδες και τους περισσότερους κλάδους του σε θετικό έδαφος.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,47% και έκλεισε στις 11.905 μονάδες, ο γαλλικός CAC κατέγραψε κέρδη 0,25% στις 5.449 μονάδες, ενώ ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε οριακά 0,05% στις 7.421 μονάδες.

Στην περιφέρεια, τόσο ο ιταλικός FTSE MIΒ όσο και ο ισπανικός IBEX 35 ολοκλήρωσαν ουσιαστικά αμετάβλητοι.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια ενώ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα αντιμετωπίσει δυσκολίες το 2019, ωστόσο δεν αναμένει να περάσει σε στάδιο ύφεσης.

Τέλος, στο μέτωπο του Brexit, την αισιοδοξία της ότι θα εξασφαλίσει παράταση από τους Ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε η Τερέζα Μέι προσερχόμενη στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για το Brexit στις Βρυξέλλες. Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, έστειλε μήνυμα ότι «τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο» σε ό,τι αφορά την μεγάλη παράταση για το Brexit, ενώ ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε την άποψη ότι η όποια παράταση πρέπει να εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό.