Κέρδη στις ευρωαγορές με φόντο την Ιταλία

Κέρδη στις ευρωαγορές με φόντο την Ιταλία

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά την είδηση ότι το Δημοκρατικό κόμμα του Ματέο Ρέντσι είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί με το Κίνημα των 5 Αστέρων στην Ιταλία για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπέβαλε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε, κατηγορώντας ως υπεύθυνο της κυβερνητικής κρίσης τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι. Ωστόσο η προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης με πιο κεντρώα και φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση οδήγησε σε θετική αντίδραση την ιταλική αγορά, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει στις 20.847 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,77%.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο Stoxx 600 ολοκλήρωσε με άνοδο 1,21% στις 375,8 μονάδες και όλους τους κλάδους του με θετικό πρόσημο.

Των κερδών ηγήθηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που κατέγραψαν συνολική άνοδο 1,7% στον απόηχο της είδησης ότι Renault και Fiat Chrysler συνεχίζουν τις συζητήσεις για ενδεχόμενη συγχώνευση. Οι μετοχές των δύο δε, κατέγραψαν άλμα 3,7% και 3,3% αντίστοιχα.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,3% και έκλεισε στις 11.802 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,7% ολοκληρώνοντας στις 5.435 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 βρέθηκε στις 7.203 μονάδες με +1,11%, όπως και ο ισπανικός IBEX 35, που έκλεισε στις 8.701 μονάδες με άνοδο 0,97%.

Παράλληλα, οι ευρωαγορές αναμένουν και τα πρακτικά της συνάντησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για να εκτιμήσουν αν θα ακολουθήσει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της.