Κέρδη στις ευρωαγορές παρά την αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ

Κέρδη στις ευρωαγορές παρά την αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ

Με αντίδραση που διέγραψε τις σημαντικές απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με το βλέμμα όλων να έχει στραφεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές τα στοιχεία αυτά  που έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ δίνουν  μια εικόνα για το πόσο έχει επηρεαστεί η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη από την εξάπλωση της πανδημίας και κατ΄επέκταση τις συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί νέα σύνοδος κορυφής με τηλε-διάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες να θέτουν επί τάπητος τις συντεταγμένες αντιδράσεις τους για την εξάπλωση του κορονοϊού,

Χτες ωστόσο, η Wall επιδόθηκε σε νέο ράλι με τον Dow Jones να κερδίζει 13% σε δύο ημέρες καθώς η εξαγγελία Τραμπ για τη χορήγηση 2 τρις. δολαρίων, η οποία εγκρίθηκε από τη Γερουσία, για την ενίσχυση της οικονομίας επέδρασε θετικά.

Σε αυτό το κλίμα,ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,75% στις 318 μονάδες με όλους τους τομείς που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει κέρδη 0,95% στις 9.968 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 2,69% και διαμορφώνεται στις 4.504 μονάδες. Στη Βρετανία, ο δείκτης FTSE σημειώνει άνοδο  1,48% στις 5.772 μονάδες.

Στις περιφερειακές αγορές, Ιταλία και Ισπανία που αντιμετωπίζουν τις χειρότερες συνέπειες σε επίπεδο θανάτων, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,57% στις 17.341 μονάδες, ενώ ο δείκτης IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,96% και βρίσκεται στις 7.008,80 μονάδες

Νωρίτερα με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 4,51% καθώς η χώρα είναι έτοιμη να κυρήξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης,