Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες

Με κέρδη διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για τους επόμενους επικεφαλής στις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι 28 αποφάσισαν να προτείνουν τη Γερμανίδα, νυν υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, για επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τον πρώην υπουργό Eξωτερικών της Ισπανίας και πρώην πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ζοζέπ Μπόρελ, ενώ για Πρόεδρο της ΕΚΤ τη Γαλλίδα, νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,2% με τον κλάδο των επιχειρήσεων να σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,2%, ενώ στο Παρίσι ο CAC σημειώνει μικρότερα κέρδη (+0,06%). Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,2% ανοδικά, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,3%.

Στην Ασία, οι εμπορικές διαφωνίες συνεχίζουν να πιέζουν τις αγορές. Αν και συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του, προκάλεσε αρχικά ενθουσιασμό στους επενδυτές, η απειλή των ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα δημιουργεί αρνητικό κλίμα.

Πίσω στην Ευρώπη, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, δήλωσε ότι ο εμπορικός πόλεμος και το πιθανό Brexit χωρίς συμφωνία, θέτει αυξημένες απειλές στη βρετανική οικονομία, η οποία ίσως χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για την αντιμετώπιση μιας καθοδικής πορείας.