Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή του συνεδρίου της Fed

Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή του συνεδρίου της Fed

Ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να μετακινείται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου αναμένεται να παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης για την ανάκαμψη της οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 373,12 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,91%, με όλους τους επιμέρους κλάδους να κλείνουν σε θετικό έδαφος, διαγράφοντας τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 13.190 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,98%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 5.048 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,8%.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 6.045 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 20.137 μονάδες με κέρδη 0,54%. Τέλος, ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 σημείωσε κέρδη 0,21% και έκλεισε στις 7.123 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η πολυαναμενόμενη ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, προέδρου της Fed, ο οποίος την Πέμπτη από το βήμα του ετησίου συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται να σκιαγραφήσει τον οδικό χάρτη της ανάκαμψης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη, μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το CNBC, o Τζ. Πάουελ αναμένεται να περιγράψει πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο πολιτικής της Fed που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στον πληθωρισμό να τρέξει σε πιο αυξημένα επίπεδα απ' ό,τι στο παρελθόν. Αυτό θα επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα να τερματίσει την πρακτική της αύξησης των επιτοκίων με την πρώτη ένδειξη ότι οι πιέσεις στις τιμές ενισχύονται, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.