Κέρδη στην Wall Street με το βλέμμα στο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Κέρδη στην Wall Street με το βλέμμα στο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Άνοδο καταγράφουν την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν το αισιόδοξο σενάριο της οικονομικής ανάκαμψης μετά τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται σε θετικό έδαφοςς με κέρδη 387 μονάδων ή 1,33% και βρίσκεται στις 29.468 μονάδες.

Παράλληλα, ο διευρυμένος δείκτης S&P500 καταγράφει κέρδη 1,18% στις 3.578 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών ετραιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,69% στις 11.790 μονάδες.

Τέλος, νέα ισχυρή πτώση 2,5 μονάδων ή 9,9% καταγράφει και ο δείκτης VIX που μετρά την μεταβλητότητα της αγοράς, ο οποίος διαμορφώνεται στις 22,84 μονάδες

Σημειώνεται πως την τρέχουσα εβδομάδα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 2,7% στον απόηχο της ανακοίνωσης Pfizer τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει με τη BioNTech είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό.

H είδηση προκάλεσε μια στροφή από τις τεχνολογικές μετοχές σε πιο κλασικές μετοχές που θα επωφελούνταν από μια οικονομική ανάκαμψη την επόμενη χρονιά.

Ο ενθουσιασμός δεν κράτησε πολύ και την Πέμπτη ο βιομηχανικός δείκτης έφτασε να υποχωρεί πάνω από 300 μονάδες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καταγράφοντας τη δεύτερη διαδοχική ημερήσια πτώση.

Στα εμπορεύματα, το αργό είναι πτωτικό 0,97% στα 40,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1,02% στα 1.892 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πέφτει έναντι του ευρώ, του γιεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.