Κέρδη στην Ευρώπη περιμένοντας την Fed

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, 19:12
-A +A

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην επικείμενη ανακοίνωση της Fed για τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει αλλά και στις εξελίξεις από την χθεσινή σύνοδο ΗΠΑ- Β. Κορέας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι εντός αυτής της εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ολοκληρώνεται σήμερα με τους αναλυτές να προεξοφλούν άλλη μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης καθώς η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο πολιτικό προσκήνιο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι εξελίξεις από τη χθεσινή σύνοδο της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ με την ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών, Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, όπου από κοινού συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων η αποπυρηνικοποίηση της κορεάτικης χερσονήσου.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας αλλά και να παρέχει εγγυήσεις για την ασφάλειας της, όπως μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Σ' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,2% με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, οριακά κινήθηκε ο βρετανικός FTSE 100 στις 7.706 μονάδες, ενώ στη Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε 0,38% στις 12.890 μονάδες.

Οριακά κινήθηκε στη Γαλλία ο CAC 40 στις 5.452 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,44% στις 22.216 μονάδες.

Στην Ισπανία, ο ΙBEX 35 σημείωσε απώλειες 0,15% στις 9.899 μονάδες.

Τέλος, αύξηση στα κέρδη σημείωσε ο PSI 20 της Πορτογαλίας κατά 0,36% στις 5.683 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz και ιταλική βιομηχανία αυτοκινήτων πολυτελείας Maserati, προχωρούν στην ανάκληση περίπου 8.000 αυτοκινήτων που έχουν εισαχθεί στην Κίνα σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής διοίκησης των τελωνείων.

Τέλος αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη της κατέγραψε η ισπανική Inditex στο α' τρίμηνο καθώς αυξήθηκαν και οι πωλήσεις, χάρη στην άνοδο των συγκρίσιμων πωλήσεων σε όλες της τις αγορές.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα