Κέρδη στην Ευρώπη παρά τις ανησυχίες για τον κορονοϊό

Κέρδη στην Ευρώπη παρά τις ανησυχίες για τον κορονοϊό

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν στη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες εν μέσω γενικευμένου κλίματος ανάκαμψης των διεθνών αγορών, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του νέου κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.

Στους 490 αυξήθηκε το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονoϊός στην Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4ης Φεβρουαρίου, καθώς οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, κατέγραψαν 65 νέους θανάτους.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε χθες σε 3.887, εκ των οποίων 3.156 στην επαρχία Χουμπέι, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να είναι πλέον 24.324.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του με άνοδο 1% και τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να ηγείται των κερδών ενώ αντίθετα οι τηλεπικοινωνίες βρέθηκαν στο κόκκινο.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 1,48% και έκλεισε στις 13.478 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 5.985 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που κέρδισε 0,55% και ολοκλήρωσε στις 7.480 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα παρουσίασαν και οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπου ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 1,62% κλείνοντας στις 9.717 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ολοκλήρωσε με κέρδη 1,64% στις 24.236 μονάδες.

Τέλος, μεγάλες εταιρείες συνεχίζουν να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τριμήνου με τους αναλυτές να αναφέρουν ότι είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών και κατ'επέκταση των δεικτών στα ταμπλό.