Κέρδη στη Wall μετά τη συμφωνία για το πετρέλαιο

Κέρδη στη Wall μετά τη συμφωνία για το πετρέλαιο

Με κέρδη συνεχίζεται συνεδρίασης της Wall Street, μία μέρα μετά από τη χθεσινή αργία της ημέρας της Προεδρίας στις ΗΠΑ. Οι δείκτες κινούνται ανοδικά μετά την ώθηση που έδωσε η συμφωνία που κατέληξαν τέσσερις χώρες-παραγωγοί πετρελαίου σε συνάντησή τους σήμερα στο Κατάρ, να διατηρήσουν την παραγωγή στα επίπεδα του Ιανουαρίου και να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω αύξηση.

Παράλληλα έχουν αναζοπυρωθεί οι ελπίδες στις τάξεις των επενδυτών πως οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης και της Ιαπωνίας θα ενισχύσουν τη διασταλτική νομισματική πολιτική. Μια τέτοια εξέλιξη “καλοσωρίζεται” από τους επενδυτές καθώς καθησυχάζονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας.

Αυτή την ώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 161 μονάδες (1,01%) κινούμενος στις 16.132 μονάδες , ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 74 μονάδων (1,72%) και βρίσκεται στις 4.412 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 23 μονάδες (1,25%) και κινείται στις 1.888 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης Empire State μεταποιητικής δραστηριότητας της Νέας Υόρκης παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος για το Φεβρουάριο, ελαφρώς βελτιωμένος, σε επίπεδο -16,9 από το – 19,4 του Ιανουαρίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση προέβλεπαν πως θα κινηθεί σε επίπεδο -12.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της ADT Corp. εκτοξεύεται κατά 51%, μετά τη συμφωνία συγχώνευσης με την Apollo Global Management LLC, σε ενα deal ύψους 6,93 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της Morgan Stanley κερδίζει 4,24% και της Goldman Sachs καταγράφει κέρδη 2,83% μετά την αναβάθμιση των status των σε “overweight”.