Κέρδη στη Wall με φόντο τη Fed

Κέρδη στη Wall με φόντο τη Fed

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η άνοδος στις μετοχές της Microsoft και άλλων τεχνολογικών εταιριών, αντισταθμίζουν τη χθεσινή «χλιαρή» υποδοχή της αγοράς στην απόφαση της Fed για μικρή μείωση επιτοκίων κατά 0,25%.

Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού, εκτινάχθηκε κοντά στο 1,5% πριν καλά καλά ξεκινήσουν οι συναλλαγές, μετά τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις της Microsoft ότι εγκρίνει επαναγορά μετοχών έως 40 δισ. δολάρια και αυξάνει το τριμηνιαίο μέρισμα από 5 σεντς σε 51 σεντς ανά μετοχή.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,18% και κινείται στις 27.196,67 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,21% και βρίσκεται στις 3.013 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που επίσης κερδίζει 0,40% στις 8.209,90 μονάδες.

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία των επενδυτών, επιτείνει ο νέος γύρος απευθείας συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων της Κίνας και των ΗΠΑ, που αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα σήμερα στην Ουάσιγκτον.

Στα μακροοικονομικά νέα, μικρότερη αύξηση από ότι αρχικά αναμενόταν παρουσίασαν οι νέες αιτήσεις στις ΗΠΑ για παροχή επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει ως ένα βαθμό την βελτίωση των δεικτών στην αγορά εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, βελτίωση η οποία και θα συνεχίσει να συμβάλει στην αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας της χώρας.

Πιο αναλυτικά, οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας ανήλθαν στις 2.000 οι οποίες προστέθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 206.000 κατά την εβδομάδα μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.