Κέρδη άνω του 1% στις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη άνω του 1% στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδική ανάσα παίρνουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη διορθωτική κίνηση των τελευταίων συνεδριάσεων. Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, οι τράπεζες και οι εταιρείες utility. Με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ο γερμανικός DAX, ο Ιταλικός Mibtel και ο Ισπανικός IBEX 35.

H σημερινή αντίδραση έρχεται στον απόηχο της διορθωτικής κίνησης που κατέγραψαν το προηγούμενο διάστημα οι μεγάλες κεφαλαιαγορές υπό τον φόβο του αυξανόμενου πληθωρισμού που σε δεύτερο χρόνο θα μπορούσε να ωθήσει τις κεντρικές τράπεζες να περιορίσουν τα μεγάλα προγράμματα στήριξης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ανακάμπτει κατά 0,74% μετά από τις ελάχιστες τιμές τριών εβδομάδων που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα.

Το σήμα που έδωσε η ΕΚΤ για προσωρινή άνοδο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη αλλά και οι περιορισμένες μειώσεις στον ρυθμό αγορών περιουσιακών στοιχείων, είναι βασικοί καταλύτες για την ανοδική αντίδραση των αγορών, που αυτή την εβδομάδα θα έχουν στραμμένη την προσοχή και στα νέα στοιχεία που πρόκειται να ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου κ.α