Ράλι με κέρδη άνω του 1% για τη Wall Street

Ράλι με κέρδη άνω του 1% για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τις χτεσινές απώλειες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο τεχνολογικός δείκτη Nasdaq εισήλθε σε περιοχή διόρθωσης εν μέσω ανησυχιών για την ενδεχόμενη έρευνα παραβίασης του αντιμονοπωλιακού νόμου στις εταιρείες κολοσσούς ( Facebook, Amazon, Google) από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το θετικό κλίμα έχει επανέλθει στη Wall καθώς έχει επιστρέψει στις τάξεις η αισιοδοξία για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και πως θα υπάρξουν βήματα προς την εξομάλυνσή τους.

Σε αυτό το κλίμα, ανοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που ενισχύεται κατά 421,16 μονάδες ή 1,69% στις 25.240 μονάδες όπως και ο S&P 500 που κερδίζει 45,17 μονάδες ή 1,67% στις 2.790 μονάδες. Τέλος, θετικά πρόσημα εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 2,06% ή 150,79 μονάδες στις 7.486 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο Nasdaq έχασε 1,6% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στην περιοχή διόρθωσης, 10% δηλαδή χαμηλότερα από κλείσιμό του στις 3 Μαΐου.

Στο «μικροσκόπιο» των αντιμονοπωλιακών Αρχών μπήκαν οι Apple, Google, Facebook και Amazon καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον έλεγχο στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας του κόσμου, αφήνοντας τες «εκτεθειμένες» πλέον σε μια σειρά από νέους κανόνες.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ρυθμιστικές Αρχές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αντιμονοπωλιακή εποπτεία των γιγάντων της Silicon Valley, ενώ η κυβέρνηση ερευνά κατά πόσο οι εταιρείες προχώρησαν σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού βλάπτοντας τους καταναλωτές. Η μετοχή της Facebook χάνει 0,85% ενώ αυτή της Alphabet κερδίζει 0,46%.

Νωρίτερα, με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον Shanghai να χάνει 0,96%.