«Τρελό» ράλι ο χρυσός - Ξεπέρασε και τα 2.070 δολάρια

«Τρελό» ράλι ο χρυσός - Ξεπέρασε και τα 2.070 δολάρια

Η Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα που ο χρυσός έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 2.000 δολαρίων, όμως το ράλι δείχνει να μην έχει τέλος, αφού η τιμή spot άγγιξε το επίπεδο των 2.070 δολαρίων και το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου βρίσκεται στα 2.055 δολάρια η ουγγιά.

Το συνεχιζόμενο ράλι του χρυσού σημειώνεται σε μία συγκυρία που οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο ρίχνουν πακτωλό χρημάτων στην αγορά για να περιορίσουν τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας, η οποία καλπάζει. Σε αυτό το περιβάλλον οι επενδυτές ποντάρουν στην άνοδο του πολύτιμου μετάλλου καθώς το δολάριο αποδυναμώνεται και τα επιτόκια παραμένουν μηδενικά ή αρνητικά σε μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτή την ώρα η τιμή spot διαμορφώνεται στα 2.067,39 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 2,29%.

Αναλυτές της Bank of America Global Research προβλέπουν ότι η τιμή του χρυσού θα καταγράψει άνοδο άνω του 50% μέσα στους επόμενους 18 μήνες κοντά στο επίπεδο των 3.000 δολαρίων, ενώ εκτιμούν ότι θα ωφεληθούν από τις συνθήκες και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα.

Σύμφωνα με το CNBC, αναλυτές της Deutsche Bank εκτιμούν ότι το ασήμι θα υπεραποδώσει του χρυσού καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει και η βιομηχανική δραστηριότητα θα επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.