Ισχυρές πιέσεις σε ΔΕΗ και Alpha Bank άλλαξαν το κλίμα

Ισχυρές πιέσεις σε ΔΕΗ και Alpha Bank άλλαξαν το κλίμα

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Μερικώς αλλαγμένη είναι η εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά το μεσημέρι, καθώς η επάνοδος των πιέσεων πρωτίστως στη ΔΕΗ και δευτερευόντως στην Alpha Bank, οδηγεί την αγορά χαμηλότερα, ενώ πτωτικά πλέον κινούνται και οι τέσσερις μεγάλες τραπεζικές μετοχές.

Πιο αναλυτικά, η ΔΕΗ υποχωρεί 8,03% έχοντας κατέλθει στα 1,2240 ευρώ με όγκο 585 χιλ. τεμάχια, ενώ η Alpha Bank χάνει 5,69% με όγκο 1,5 εκατ. μετοχές. Παράλληλα, η Εθνική υποχωρεί 2,70%, ενώ πτωτικά στον Large Cap κινούνται και οι Coca Cola HBC, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, Lamda Development, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Eurobank.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης έχει κατέλθει στις 769 μονάδες με πτώση 0,48%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 41 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την επίδοση της Παρασκευής που ήταν 33,10 εκατ. ευρώ.

Στήριγμα στο Γ.Δ. δίνουν μετοχές όπως ΟΛΠ και Σαράντης που κερδίζουν άνω του 2%, καθώς και οι ΟΠΑΠ, Motor Oil και Μυτιληναίος που ενισχύονται άνω του 1%.

Στο χώρο του Mid Cap ισχυρές πιέσεις άνω του 5% δέχονται οι Intralot και Τεχνική Ολυμπιακή, ενώ απώλειες πλέον του 1% καταγράφουν οι Intracom Holdings, Intrakat, Ικτίνος, ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος, Πετρόπουλος, Πλαίσιο, Πλαστικά Θράκης και Attica Bank.

Στο σύνολο της αγοράς, η εικόνα είναι αλλαγμένη, με 45 μετοχές σε άνοδο και 63 σε πτώση.