«Διχασμένη» η Ευρώπη ανάμεσα σε Fed και Μέση Ανατολή

«Διχασμένη» η Ευρώπη ανάμεσα σε Fed και Μέση Ανατολή

Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, εν μέσω μειωμένων προσδοκιών για μια επιθετική μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, δίνουν ώθηση στους τομείς τους πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται οριακά, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε αρνητικό έδαφος. Τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνουν οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,27% στις 12.292 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,46% στις 7.543 μονάδες ενώ και ο γαλλικός CAC ενισχύεται 0,20%, στις 5.563 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κερδίζει οριακά στις 9.177 μονάδες, ενώ και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,25%, στις 21.695 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας υγείας, η Philips, έφτασε στην κορυφή του δείκτη μετά από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη αύξηση πωλήσεων κατά 6% στο δεύτερο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανέφερε ισχυρή ζήτηση για τον νοσοκομειακό της εξοπλισμό στην Κίνα και τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου. Οι μετοχές της ενισχύονται 4%.