«Αναρρώνουν» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ- Κίνας

«Αναρρώνουν» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ- Κίνας

Επανέρχονται στην ανοδική τους πορεία οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα μετά τη χθεσινή βουτιά που προέκυψε από το ανοιχτό εμπορικού μέτωπο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Το βλέμμα των επενδυτών τώρα επικεντρώνεται στην πορεία που θα λάβει η αντιπαράθεση  Ουάσινγκτον - Πεκίνου στο ζήτημα των δασμών. Υπενθυμίζεται, ότι η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ όι χρησιμοποιούν πρακτικές εκφοβισμού και προειδοποίησε ότι θα λάβει αντίμετρα για τους επαπειλούμενους νέους αμερικανικούς δασμούς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά.

Αντίστοιχα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ απειλεί να επιβάλει δασμούς 10% σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,08% στις 381, 69 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει αύξηση στα κέρδη του κατά 0,18% στις 7,596 μονάδες, όπως και στη Γερμανία ο DAX που κερδίζει κατά 0,11% στις 12.419 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, ανοδικές κινήσεις εμφανίζει και ο CAC 40 με αύξηση ύψους 0,06% στις 5.349 μονάδες, ενώ στην Ιταλία σε αρνητικό έδαφος κινείται ο FTSE MIB που υποχωρεί κατά 0,51% στις 21.576 μονάδες.

Αρνητικά πρόσημα παρουσιάζει και η Ισπανία με τον IBEX 35 να χάνει κατά 0,26% στις 9.700 μονάδες.

Τέλος, ανοδικά κινείται ο PSI 20 της Πορτογαλία με κέρδη 0,04% στις 5.628 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά νέα, στο 2,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός της Γερμανίας τον Ιούνιο επιβεβαιώνοντας την αρχική του ανάγνωση του 0,1%.

Στα εταιρικά νέα, στα 34 δισ. δολάρια αύξησε η Comcast την προσφορά της για την εξαγορά της Sky Plc ξεπερνώντας την χθεσινή πρόταση της 21st Century Fox και κλιμακώνοντας την «μάχη» που έχει ξεκινήσει μεταξύ των κολοσσών μέσων ενημέρωσης.

Η Comcast, η μεγαλύτερη εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, προσέφερε σήμερα 14,75 λίρες ανά μετοχή για την Sky, εκτιμώντας τον κορυφαίο πάροχο τηλεοπτικών υπηρεσιών της Βρετανίας στις 26 δισ. λίρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.