Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές λόγω της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές λόγω της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς τόσο η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων των αναλυτών σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, όσο και η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, οδήγησαν τις συνεδριάσεις σε θετικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, θετικό αντίκτυπο στις αγορές είχε η ανακοίνωση των στοιχείων αναφορικά με την πορεία της κινεζικής οικονομίας, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, με την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6,1%, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές προβλέψεις των αναλυτών.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης που κατέγραψε τα τελευταία 29 χρόνια, ωστόσο το γεγονός πως επιτεύχθηκε το έτος που κλιμακώθηκε ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ σε συνδυασμό με το ότι τελικά υπογράφηκε η «φάση Α» της εμπορικής συμφωνίας, δείχνει να εκλαμβάνεται ως θετικό στοιχείο από τους επενδυτές.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 424,56 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,96%.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε στις 13.526,13 μονάδες με άνοδο 0,72%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσίασε και ο δείκτης CAC 40 ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.100,72 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,02%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,85% και διαμορφώθηκε στις 7.674,56 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 24.141,07 μονάδες με άνοδο 0,84% 

Τέλος, ο ισπανικός IBEX έκλεισε με άνοδο 1,14% στις 9.681,30 μονάδες.