Ισχυρή άνοδος στην Wall Street - Κέρδη 1.200 μονάδων για τον Dow Jones

Ισχυρή άνοδος στην Wall Street - Κέρδη 1.200 μονάδων για τον Dow Jones

Νέα άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street μετά το χτεσινό ράλι, όπου ο Dow Jones πραγματοποίησε ιστορικών διαστάσεων άλμα 2.100 μονάδων, στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από το 1933.

Σ' αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύεται στις 21.915 μονάδες, ενισχυμένος κατά 5,85% με ώθηση από τα κέρδη της Boeing και της Nike., ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 4,6% και βρίσκεται στις 2.560 μονάδες.

Τέλος κέρδη σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 3% και βρίσκεται στις 7.640 μονάδες. 

Στο ταμπλό κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των Boeing και η Nike, οι οποίες σημειώνουν άνοδο 18% και 9,5% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως σε συμφωνία κατέληξαν Γερουσία και Λευκός Οίκος για ένα πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. «Τελειώσαμε, έχουμε συμφωνία», δήλωσε ο Έρικ Ούελαντ στους δημοσιογράφους, με τον διευθυντή του νομοθετικού συμβουλίου του Λευκού Οίκου να αναφέρει πως.Γερουσία και η κυβέρνηση έφτασαν σε συμφωνία για ένα πακέτο 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας. 

Το κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μέσα στην ημέρα, ωστόσο σύμφωνα με το Reuters το πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις βιομηχανίες που πλήττονται, ενώ περίπου 500 δισ. δολάρια  θα χρησιμοποιηθούν για άμεση πληρωμή μέχρι και 3.000 δολάρια ανά περίπτωση σε εκατομμύρια οικογένειες στις ΗΠΑ.

Επίσης 350 δισ. δολάρια αναμένεται να δοθούν ως δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις και 250 δισ. δολάρια για στήριξη των ανέργων. Επιπλέον τα νοσοκομεία αναμένεται να λάβουν οικονομική ενίσχυση ύψους 75 δισ. δολαρίων.

Πλέον το κείμενο της συμφωνίας θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπωνκαι στη συνέχεια θα σταλεί στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Διορθώνει σήμερα ο χρυσός

Πτωτικά – διορθωτικά κινείται σήμερα ο χρυσός, ύστερα από το διήμερο ράλι άνω του 13% που κατέγραψε Δευτέρα και Τρίτη, παίρνοντας ώθηση – όπως και όλα τα εμπορεύματα – από τη δέσμευση της Federal Reverse, της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για απεριόριστες αγορές και διάθεση ρευστότητας όσο χρειαστεί για τη μάχη κατά των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού. 

Πιο αναλυτικά, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 υποχωρεί κατά 1,70% στα 1.632 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας μάλιστα χαμηλό ημέρας στα 1.615,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στο υψηλό ημέρας βρέθηκε στα 1,699,15 δολάρια. 

Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται τα υπόλοιπα τρία πολύτιμα μέταλλα, όπως άργυρος, πλατίνα και παλλάδιο.