«Ηρεμία» και μικρά κέρδη στη Wall

«Ηρεμία» και μικρά κέρδη στη Wall

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον βιομηχανικό δείκτη να οδεύει για την όγδοη διαδοχική ημέρα κερδών.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, φαίνεται πως στις τάξεις των επενδυτών έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες σε πολλά μέτωπα, όπως τον πληθωρισμό, την αύξηση των επιτοκίων αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις ή τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 103,20 μονάδες ή 0,42% και κινείται στις 24.937 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 47,98 μονάδες ή 0,65% και βρίσκεται στις 7.449 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 10,01 μονάδες ή 0,39% και κινείται στις 2.789 μονάδες.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για την αποφυγή ενός εμπορικού πολέμου με επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα τους. Ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή έδωσε έναν «τόνο αισιοδοξίας» καθώς έλεγε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Κινέζο Πρόεδρο για τις δραστηριότητες του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ στις ΗΠΑ.


Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Xerox Corp κάνει βουτιά 7,49% μετά την είδηση πως δεν θα προχωρήσει η συγχώνευση με την Fujifilm Holdings Corp.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla υποχωρεί κατά 0,46% καθώς αποχώρησε από την εταιρεία ο Μάθιου Σβαλ, ένα ανώτατο στέλεχος, και οδεύει προς την εταιρεία Waymo LLC.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τη Μαλαισία να καταγράφει κέρδη για πρώτη φορά μετά την απροσδόκητη επικράτηση του 92χρονου Μαχατίρ στις εθνικές εκλογές.