Ιράκ: Έχει μειωθεί η παραγωγή αργού της χώρας κατά 180.000 βαρέλια την ημέρα

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, 15:25
-A +A

Το Ιράκ έχει μειώσει την παραγωγή πετρελαίου του κατά περίπου 180.000 βαρέλια την ημέρα και σχεδιάζει περαιτέρω μείωση κατά 30.000 βαρέλια την ημέρα πριν από το τέλος του μήνα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

Η μείωση έγινε από το επίπεδο των 4,75 εκατ. βαρελιών την ημέρα, δήλωσε ο Jabar Ali al-Luaibi σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο. «Συμμορφωνόμαστε με την πολιτική και τη συμφωνία του OPEC».

Το Ιράκ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή του κατά 210.000 βαρέλια την ημέρα στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (OPEC) και άλλων παραγωγών υπό τη Ρωσία.

Το Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του OPEC, είχε αρχικά επιδιώξει την εξαίρεσή του από τις όποιες μειώσεις, λέγοντας ότι χρειάζεται τα έσοδα για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Μειώνουμε από όλο το Ιράκ», δήλωσε ο Luaibi, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι μειώσεις στην παραγωγή ξεκίνησαν από πετρελαιοπηγές που διαχειρίζονται κρατικές πετρελαϊκές εταιρίες. Δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο έχει έλθει σε επαφή με διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες που λειτουργούν στη χώρα για το θέμα των μειώσεων και μέχρι στιγμής υπάρχει «καλή ανταπόκριση» από τις περισσότερες από αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 13/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα