Η διατήρηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας έφερε κέρδη στην Ευρώπη

Η διατήρηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας έφερε κέρδη στην Ευρώπη

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 12.355 καταγράφοντας ενδοσυνεδριαακά υψηλό εννέα μηνών, ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 7.424 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,31% στις 5.535 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε ανοδικά κατά 0,66%, ο ΙΒΕΧ 35 στην Ισπανία υποχώρησε κατά 0,25% και ο δείκτης PSI 20 στην Πορτογαλία υποχώρησε οριακά 0,039%.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ήταν οι πρωταθλητές της σημερινής συνεδρίασης σημειώνοντας κέρδη 1,6%. Στον αντίποδα, την χειρότερη επίδοση κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής με πτώση 1,1%. 

Μεγάλο μέρος της σημερινής ανόδου πιστώνεται στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 0,75%,. Παράλληλα, όμως, αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την οικονομία της Βρετανίας το β'' τρίμηνο, προβλέποντας μηδενικό ρυθμό εξαιτίας των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων αλλά και την αναταραχή που έχει προκαλέσει η πορεία του Brexit.