Η αποτυχημένη κυβερνοεπίθεση στο Ethereum και η αισιοδοξία της Cathie Wood για το κρυπτονόμισμα

Η αποτυχημένη κυβερνοεπίθεση στο Ethereum και η αισιοδοξία της Cathie Wood για το κρυπτονόμισμα

Μια αποτυχημένη επίθεση στο blockchain Ethereum επιχειρήθηκε την Τρίτη, και ως αποτέλεσμα κατάφερε να «ξεγελάσει» ορισμένους κόμβους αλλά δεν μπόρεσε να επηρεάσει το υπόλοιπο δίκτυο. ο εισβολέας δημοσίευσε μια αλυσίδα περίπου 550 μπλοκ, η οποία είχε άκυρα δεδομένα της αλυσίδας Proof of Work.

Μια αποτυχημένη επίθεση στο blockchain Ethereum επιχειρήθηκε την Τρίτη, και ως αποτέλεσμα κατάφερε να «ξεγελάσει» ορισμένους κόμβους αλλά δεν μπόρεσε να επηρεάσει το υπόλοιπο δίκτυο.

Σύμφωνα με τον προγραμματιστή του Ethereum Marius Van Der Wijden, ο εισβολέας δημοσίευσε μια αλυσίδα περίπου 550 μπλοκ, η οποία είχε άκυρα δεδομένα της αλυσίδας Proof of Work. Αυτό σημαίνει ότι, αντί να εξορύσσονται σωστά τα μπλοκ σύμφωνα με τους κανόνες του δικτύου, τα μπλοκ δημιουργήθηκαν κατά βούληση και μεταδόθηκαν στο δίκτυο.

Η πλειοψηφία των κόμβων Ethereum απέρριψε τα μπλοκ, θεωρώντας ότι οι αποδείξεις εργασίας ήταν άκυρες. Αλλά ένα μικρό ποσοστό κόμβων που τρέχουν τον Ethereum client Nethermind - μεταπήδησαν στην πλαστή έκδοση του blockchain.

H βασική αλυσίδα blockchain έχει ξεπεράσει τώρα το μήκος των block της εναλλακτικής έκδοσης blockchain με τα ψεύτικα μπλοκ. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι επηρεαζόμενοι κόμβοι έχουν επανέλθει πίσω στο κύριο blockchain.

"Μια άλλη μεγάλη επίδειξη για το πώς η ποικιλομορφία των πελατών κάνει το Ethereum ισχυρότερο", δήλωσε ο Van Der Wijden, προσθέτοντας ότι "δεν απαιτείται άμεση προσοχή από τους χειριστές κόμβων".

Την ίδια ώρα η σιδηρά κυρία της Ark Invest, Cathie Wood, από το συνέδριο SALT στη Νέα Υόρκη, είπε ότι η εταιρεία της« παρακολουθεί »το Ethereum και μοιράζει το επενδυτικό portfolio  κατά 60%  bitcoin & 40% Ethereum.

Σύμφωνα με την Wood, η πρόβλεψη/ προσδοκία της για το Βitcoin στο άμεσο μέλλον είναι να προσεγγίσει το επίπεδο των $500.000 - εάν περισσότερες εταιρείες αποφασίσουν να προσθέσουν το ψηφιακό νόμισμα στους ισολογισμούς τους και συγκεκριμένα το 5% εκ των διαθέσιμων μετρητών τους.

Η Wood δήλωσε ότι η εταιρεία της παρακολουθεί το Ether, λέγοντας ότι «Η εμπιστοσύνη μας στο Ether αυξήθηκε δραματικά καθώς είδαμε την αρχή αυτής της μετάβασης από τον αλγόριθμο Proof of Work (mining) σε Proof of Stake (staking).

Ενώ η Ark δεν κατέχει NFT, σύμφωνα με τhν Wood, είπε ότι η εκρηκτική αύξηση της χρήσης του Ethereum χάρη στα NFT φέρνει νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

"To Ether βλέπει μια έκρηξη στη δραστηριότητα των προγραμματιστών χάρη στα NFT και τις εφαρμογές DeFi", είπε στη σκηνή. «Με γοητεύει αυτό που συμβαίνει στο DeFi, το οποίο καταρρέει το κόστος των μεσολαβητών για χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες - με τρόπο που γνωρίζω ότι η παραδοσιακή χρηματοπιστωτική βιομηχανία δεν εκτιμά αυτήν τη στιγμή.»

Σύμφωνα με τις καταχωρίσεις 13F όπως προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία, η Ark Investment Management είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος του Trust Grayscale's Ethereum - κατέχοντας περίπου 16,1 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές.

Εκτός από το Ether,η  Wood εξακολουθεί να είναι αρκετά αισιόδοξη όσον αφορά το bitcoin που προβλέπει ότι οι τιμές πιθανότατα θα φτάσουν το εξαψήφιο εύρος.

«Πιστεύουμε ότι η τιμή θα είναι δεκαπλάσια από αυτή που είναι σήμερα. Αντί για $ 45.000, θα φτάσει σε πάνω από $ 500.000 », δήλωσε η Wood από την σκηνή του SALT. Αλλά, αυτό απαιτεί «οι εταιρείες να συνεχίσουν να διαφοροποιούν τα μετρητά τους σε ψηφιακά νομίσματα όπως το  bitcoin και οι θεσμικοί επενδυτές αρχίζουν να διαθέτουν το 5% των κεφαλαίων τους σε bitcoin», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για το ποιο νόμισμα θα διατηρούσε στις επενδύσεις της αν μπορούσε να επιλέξει μόνο ένα, απάντησε ότι η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση γίνεται «όλο και πιο δύσκολη», αλλά πιθανότατα θα επέλεγε το Bitcoin.

«Πιστεύω ότι εξακολουθώ να έχω προεπιλέξει το bitcoin επειδή οι χώρες το θεωρούν νόμιμο χρήμα και αυτό δεν το έχουμε καν σκεφτεί», είπε.

Η Ark κατέχει περίπου 284,9 εκατομμύρια δολάρια μετοχών του Grayscale’s Bitcoin Trust, το οποίο αποτελεί περίπου το 5,5% του ARΚ Next Generation Internet ETF.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη επενδυτική ενημέρωση από την Ark, το αμοιβαίο κεφάλαιο είναι πλέον σε θέση να διατηρήσει «κεφάλαια που διαπραγματεύονται με έδρα τον Καναδά». Αυτό έρχεται καθώς η SEC συνεχίζει να καθυστερεί την έγκριση ενός bitcoin ETF, με πολλούς επενδυτές να κοιτάζουν βόρεια προς το Τορόντο - το οποίο ενέκρινε για πρώτη φορά ETF bitcoin νωρίτερα φέτος -. Δεδομένου αυτού του ανταγωνισμού για επενδυτικά προϊόντα bitcoin, η έκπτωση του GBTC συνεχίζει να ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό -15% τη Δευτέρα.