Η αγορά της Ν. Κορέας πίσω από τη διόρθωση των κρυπτονομισμάτων;

Η αγορά της Ν. Κορέας πίσω από τη διόρθωση των κρυπτονομισμάτων;

Ο υπερδανεισμός θέσεων futures που ρευστοποιήθηκαν, οδήγησε σε διόρθωση άνω του 4% του Bitcoin το οποίο υποχώρησε στα επίπεδα των $56.000. Το χαμηλό της ημέρας στο επίπεδο των $55.760, ενώ αντίστοιχα διόρθωση σημείωσε και το Ethereum που υποχώρησε στο επίπεδο κάτω από $2000. Οι θέσεις με πολύ υψηλό leverage είναι απαραίτητο να ρευστοποιηθούν με σκοπό να υπάρχει ένα βιώσιμο ράλι με νέα κέρδη.

Τις τελευταίες 24 ώρες είχαμε ρευστοποιήσεις αξίας μεγαλύτερες από $2 δισ, ενώ τα $600 εκατομμύρια χάθηκαν από την αγορά σε μόλις μία ώρα.

Μία από τις βασικές αιτίες της διόρθωσης αποτελεί και ο χαμηλότερος όγκος συναλλαγών τις προηγούμενες δύο εβδομάδες- ενώ το Bitcoin δοκιμάζει νέα επίπεδα. Σε μηνιαίο επίπεδο το Bitcoin διακυμάνθηκε από τα $50.000 μέχρι τα $60.000, ενώ βρισκόμαστε ήδη 20% συγκριτικά με την πτώση που είχε σημειωθεί την 25η Μαρτίου.

Ο ρόλος της Νοτίου Κορέας

Σύμφωνα με τον δείκτη Kimchi - δηλαδή το premium που διαπραγματεύεται το Bitcoin στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Νέας Κορέας τις τελευταίες εβδομάδες θύμιζαν εποχές ένδοξου ράλι του 2017- με την Κορέα να είναι πριν τον κύκλο ανόδου των ιδιωτών επενδυτών. To kimchi ξεπερνούσε το 22% νωρίτερα, σηματοδοτώντας αγοραστική φρενίτιδα. Ωστόσο δύο διαφορετικά γεγονότα στις 7 Απριλίου οδήγησαν σε πτώση του premium. Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο της χώρας, το Upbit, ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή των αναλήψεων σε South Korean Won. Η αγορά της Κορέας ελέγχει το 2% του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Αντίστοιχα, η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών, το Υπουργείο  Οικονομικών, και το Υπουργείο Δικαιοσύνης συναντήθηκαν σήμερα για να συζητήσουν τη νομοθεσία σχετικά με τη διαπραγμάτευση των κρυπτονομισμάτων. Η ανακοίνωση τους ανέφερε πως θα θέσουν περιορισμούς και απαγορεύσεις σε παράνομες δραστηριότητες που σχετίζεται με τη χειραγώγηση της τιμής διαπραγμάτευσης, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και τη φοροδιαφυγή.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.