H νέα φρενίτιδα ακούει στο όνομα AMC - Πούλησε 11,5 εκατ. μετοχές, για πάνω από μισό δισ.
Reddit

H νέα φρενίτιδα ακούει στο όνομα AMC - Πούλησε 11,5 εκατ. μετοχές, για πάνω από μισό δισ.

Την ολοκλήρωση προσφοράς 11,55 εκατομμυρίων μετοχών έναντι 50,85 δολαρίων τη μία, ανακοίνωσε η AMC Entertainment. To εκρηκτικό ενδιαφέρον μικροεπενδυτών για την εταιρεία κινηματογραφικών αιθουσών έχει σαν αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να αποτιμάται πλέον πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια και η τιμή της μετοχής της σε επίπεδο πάνω από 15 φορές το μέσο όρο της Wall Street.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό της φρενίτιδας που επικρατεί, ότι σύμφωνα με το Reuters, η ίδια η εταιρεία προειδοποιεί τους επενδυτές να μην αγοράζουν τις μετοχές της.

Οι περισσότεροι αναλυτές δεν μπορούν να είναι βέβαιοι για τα ελατήρια που πυροδοτούν αυτή την έξω από τα συμβατικά χρηματιστηριακά δεδομένα άνοδο, ωστόσο επισημαίνουν τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν πλέον τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  και η πρόσβαση των μικροεπενδυτών σε πλατφόρμες ανταλλαγής πληροφοριών για μετοχικά προϊόντα.  

Η AMC, είναι το «αστέρι» στο φόρουμ WallStreetBets του Reddit, με την αξία της μετοχής της να έχει αυξηθεί περισσότερο από 140% μόνο αυτή την εβδομάδα, καθώς οι χρήστες συνέχισαν να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον για την αγορά νέων μετοχών της εταιρείας. 

Μάλιστα, χθες, Τετάρτη 2 Ιουνίου, η AMC ανακοίνωσε ένα νέο πόρταλ για μεμονωμένους επενδυτές και προσέφερε δωρεάν... ποπ κορν, αποκλειστικές προβολές και άλλα προνόμια σε όσους έχουν μετοχές της.  

Ενώ η περίπτωση της AMC θυμίζει τη μανία με τη GameStop, το CNBC αναφέρει ότι πολλοί αναλυτές στη Wall Street πιστεύουν ότι τελικά η αλυσίδα του κινηματογράφου δεν θα προκαλέσει συνολική αναταραχή στην αγορά, όπως έγινε με τη GameStop.