«Φρένο» στο ράλι της Wall - Στις 167 μονάδες οι απώλειες του Dow

«Φρένο» στο ράλι της Wall - Στις 167 μονάδες οι απώλειες του Dow

Δεν μπόρεσαν να διευρύνουν τα χθεσινά κέρδη οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα τελευταία οικονομικά στοιχεία.

Η αισιοδοξία που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις των επενδυτών εν μέσω ενθαρρυντικών ανακοινώσεων απ;o φαρμακευτικές εταιρείες για τη δημιουργία αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού υποχώρησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Όπως εξηγούν οι οι αναλυτές αυτό συνέβη αφενός γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζει να αυξάνεται,και αφετέτου τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να γνωρίζει ισχυρότατες πιέσεις από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή μπορεί να αυξήθηκε κατά 1,1% τον Οκτώβριο, παραμένει ωστόσο 5,6% χαμηλότερα από το επίπεδο που ήταν πριν την πανδημία τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Σε αυτό το κλίμα  ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 0,56% στις 29.783 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,48% στις 3.609 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,21% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 11.889 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η  μετοχή της Merck έχασε 0,87% ενώ αυτή της Salesforce ενισχύθηκε κατά 2,42%.

«Άλμα» 8,21% πραγματοποίησε η μετοχή της Tesla μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500 τον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ευρωαγορών με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να υποχωρεί κατά 0,24%. Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 13.133 μονάδες και ο βρετανικός FTSE  έχασε 0,87% στις 6.357 μονάδες.