Επιστροφή στα κέρδη στην Wall Street

Επιστροφή στα κέρδη στην Wall Street

Τέλος στο διήμερο σερί απωλειών έδωσε η αμερικανική αγορά, με τους τρεις βασικούς δείκτες να επιστρέφουν σε θετικά πρόσημα έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης συμφωνίας για τις εμπορικές τους σχέσεις.

Ειδικότερα, στο ζήτημα που αποτελεί βαρόμετρο της επενδυτικής διάθεσης το τελευταίο έτος, πηγές με γνώση των συνομιλιών ανέφεραν στο Bloomberg πως παρά τη ρητορική των τελευταίων ημερών, κυρίως από την πλευρά των προέδρου Τραμπ, Ουάσιγκτον και Πεκίνο βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» μιας μεταξύ τους εμπορικής συμφωνίας, με τις δύο πλευρές να τείνουν να καταλήξουν στο ύψος των δασμών που θα αρθούν εκατέρωθεν.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 147 μονάδων ή 0,54%, τερματίζοντας στις 27.650 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,54% και έκλεισε στις 8.566 μονάδες, όπως και διευρυμένος S&P 500, ο οποίος αν και άνοιξε με αρνητικό πρόσημο, πέρασε άμεσα σε θετικό έδαφος και ολοκλήρωσε στις 3.114 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,63%.

Σημειώνεται ότι χτες ο Dow είχε φτάσει να χάνει έως και 470 μονάδες, στον απόηχο της δήλωσης Τραμπ πως μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα ίσως θα πρέπει αναβληθεί για μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2020.

Σε εταιρικό επίπεδο, τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας κατέγραψαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και κυρίως οι κατασκευαστές μικροτσίπ, με την Apple να βλέπει τον τίτλο της να ενισχύεται κατά 0,88%, την Nvidia να πραγματοποιεί κέρδη 0,85%, και τη Micron Technology άλμα 2,37%.

Διαβάστε Περισσότερα