Επιστροφή στα κέρδη για τη Wall Street

Επιστροφή στα κέρδη για τη Wall Street

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η μετοχή της Boeing διέκοψε την ελεύθερη πτώση των τελευταίων ημερών αφαιρώντας την πίεση που ασκούσε στο βιομηχανικό Dow Jones.

Ειδικότερα, S&P και Nasdaq έκλεισαν με κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, 0,69% και για τους δύο, με τον διευρυμένο δείκτη στις 2.810 μονάδες και τον τεχνολογικό στις 7.643. Παράλληλα, ο Dow Jones έχασε ενισχύθηκε κατά 0,58% και ολοκλήρωσε στις 25.702 μονάδες.

Η μετοχή της Boeing που βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρας μετά το τραγικό δυστύχημα από την πτώση του αεροσκάφους της στην Αιθιοπία που κόστισε τη ζωή 157 ατόμων, επανήλθε στα κέρδη καταγράφοντας άνοδο 0,46% παρά την απόφαση Τραμπ να καθηλωθούν όλα τα αεροσκάφη της τύπου 737 MAX 8 και MAX 9 και στις ΗΠΑ. 

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση 0,4% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιανουάριο καταγράφοντας ανοδική πορεία για τρίτο διαδοχικό μήνα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση έκαναν λόγο για μείωση κατά 0,1%.

Στο μεταξύ κατά 0,1% αυξήθηκαν το Φεβρουάριο οι τιμές παραγωγού. Αναλυτές ωστόσο έκαναν πρόβλεψη για αύξηση της τάξεως του 0,2%.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Express Inc πραγματοποίησε βουτιά σχεδόν 10% με την εταιρεία να υστερεί σε επίπεδο πωλήσεων σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για το τέταρτο τρίμηνο.