Επιφυλακτικότητα και οριακές απώλειες στη Wall

Επιφυλακτικότητα και οριακές απώλειες στη Wall

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να διακόπτει το κερδοφόρο σερί των έξι ημερών και τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο «μέτωπο» του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αναλυτών είναι στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Σε αυτό το κλίμα, καθοδικά κινείται ο βιομηχανικός Dow Jones που υποχωρεί κατά 29,16 μονάδες ή 0,11% στις 26.019 μονάδες όπως και ο S&P 500 που χάνει 3,17 μονάδες ή 0,13% στις 2.882 μονάδες. Τέλος, αρνητικά πρόσημα εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει απώλειες 0,37% ή 29,79 μονάδες στις 7.792 μονάδες.

Στο 1,8% κατήλθε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάιο έναντι του 2% του Απριλίου. Οι τιμές διαμορφώθηκαν στο ίδιο επίπεδο σε σύγκριση με πέρυσι. Οι δομικές τιμές διαμορφώθηκαν στο 2%.

Ανοδικά κατά 0,1% κινήθηκαν οι τιμές καταναλωτή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, που δεν περιλαμβάνει τιμές σε τρόφιμα και ενέργεια, ανήλθε τον Μάιο κατά 0,1%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla υποχωρεί κατά 0,32% παρά το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Έλον Μασκ υποστήριξε ότι δεν αντιμετωπίζει η εταιρεία προβλήματα ζήτησης και παραγωγής.

Στο μεταξύ η μετοχή της Neptune Wellness Solutions Inc κερδίζει 0,77% με την εταιρεία να ανακοινώνει τριετή συνεργασία με την εταιρεία κάναβης Green Organic Dutchman Holdings.

Νωρίτερα, με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng να χάνει 1,73%.