Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο

Επιφυλακτικές κινήσεις στη Wall Street εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο

Με μικρές διακυμάνσεις αλλά σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής μετά τις νέες εξελίξεις στην διαμάχη Ουάσινγκτον - Πεκίνου για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ειδικότερα, μετά την κλιμάκωση των τελευταίων ημερών και την προαναγγελία Τραμπ την Κυριακή για την επιβολή πρόσθετων δασμών, λίγο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε αναρτήσεις του στο twitter έγραψε ότι μόλις ενημερώθηκε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Κίνα έρχονται στην Ουάσινγκτον για να συναφθεί η συμφωνία που θα δώσει τέλος στον εμπορικό πόλεμο των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε: «Ο λόγος που υπαναχώρησε η Κίνα και επιχείρησε νέες διαπραγματεύσεις της Εμπορικής Συμφωνίας είναι η ειλικρινής ελπίδα ότι θα μπορέσουν να "διαπραγματευτούν" με τον Τζο Μπάιντεν ή κάποιον από τους πολύ αδύναμους Δημοκρατικούς και συνεπώς να συνεχίσουν να κλέβουν τις Ηνωμένες Πολιτείες (500 δισ. δολάρια ανά έτος)) για τα επόμενα χρόνια ....

..Μαντέψετε τι, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί! Η Κίνα μόλις μας πληροφόρησε ότι έρχονται (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) τώρα στις ΗΠΑ για να συνάψουν συμφωνία. Θα δούμε, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με περισσότερα από 100 δισ. δολάρια ετησίως δασμών που πληρώνουν τα ταμεία των ΗΠΑ... θαυμάσιο για τις ΗΠΑ, όχι καλό για την Κίνα!»

Η εξέλιξη φαίνεται να λειτουργεί προς το παρόν σταθεροποιητικά για την αμερικανική αγορά, η οποία τις προηγούμενες δύο ημέρες είχε καταγράψει σημαντικές απώλειες, με τον Dow Jones να χάνει 473 μονάδες μόνο χτες. Σήμερα ωστόσο ο βιομηχανικός δείκτης εμφανίζει ξανά θετικό πρόσημο, με ήπια κέρδη 0,34% ή 91 μονάδων και βρίσκεται στις 26.058 μονάδες. Κέρδη 0,29% ή 8,3 μονάδων καταγράφει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που κινείται στις 2.892 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος κινείται στις 7.986 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,31% ή 24,3 μονάδων.

Σε εταιρικό επίπεδο, θετική πορεία ακολουθεί η μετοχή της Qorvo, η οποία ενισχύεται κατά σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του κατασκευαστή εξαρτημάτων ραδιοφώνου, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μικρή άνοδο 1,4% καταγράφει και η μετοχή της Electronic Arts, έπειτα από την ισχυρή πρόβλεψη για το 2020 στην οποία προέβη.

Στον αντίποδα, βουτιά 14,5% πραγματοποιεί η μετοχή της TripAdvisor, η οποία στα αποτελέσματα τριμήνου της ξεπέρασε μεν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της αλλά έχασε κατά πολύ εκείνες για τα έσοδά της.