Επιφυλακτικές κινήσεις και οριακά κέρδη στην Wall Street

Επιφυλακτικές κινήσεις και οριακά κέρδη στην Wall Street

Συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων ήταν η σημερινή της αμερικανικής αγοράς, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν αρκετές εναλλαγές προσήμων και τελικά να κλείνουν με μικρά κέρδη και μακριά από τα υψηλά ημέρας τους.

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στις 26.815 μονάδες με μικρά κέρδη 52 μονάδων ή 0,2%, ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,3% κλείνοντας στις 3.246 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που ενισχύθηκε κατά 0,37% και έκλεισε στις 10.672 μονάδες.

Γενικότερα, η αμερικανική αγορά συνεχίζει να δείχνει πως βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης διανύοντας περίοδο έντονης μεταβλητότητας, με το επενδυτικό αίσθημα να κάμπτεται από τις επιφυλάξεις που προκαλεί κυρίως η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία.

Κάτι που αποτυπώνεται και στα μακροοικονομικά στοιχεία, όπου τα νέα δεν ήταν θετικά στο μέτωπο της εργασίας, καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου κυμάνθηκαν στις 870.000, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που τις ανέμεναν στις 850.000.

Την ίδια ώρα όμως, νότα αισιοδοξίας έδωσαν τα στοιχεία για την αγορά κατοικιών, τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις. Συγκεκριμένα οι αγορές κατοικιών τον Αύγουστο ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να κινηθούν στις περίπου 890.000.