Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωραγορές μετά τις προειδοποιήσεις Τραμπ

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωραγορές μετά τις προειδοποιήσεις Τραμπ

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου με τις ανησυχίες να έχουν επιστρέψει στις τάξεις των επενδυτών για τις συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Η χθεσινοβραδινή τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας γίνεται ολοένα πιο βαρύς θορύβησε επενδυτές και αναλυτές.

Μάλιστα,οι αμερικάνοι αξιωματούχοι εκτιμούν σε πρόβλεψή τους ότι ο τραγικός απολογισμός σε ολόκληρη τη χώρα μπορεί να κινηθεί στους 100.000 έως 240.000 θανάτους. Αυτή την ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 4.000.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx χάνει 3,19% στις 309 μονάδες με τον ταξιδιωτικό κλάδο να ηγείται των απωλειών με 4,2% και όλους τους υπόλοιπους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Σημαντικές είναι οι απώλειες και στους μεγαλύτερους δείκτες στην Ευρώπη, με τον γερμανικό DAX να χάνει 3,85% στις 9.553 μονάδες και τον γαλλικό CAC να υποχωρεί κατά 4,13% στις 4.214 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE χάνει 3,7% και διαμορφώνεται στις 5.463 μονάδες.

Στην Ιταλία,  που είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο, ο δείκτης FTSE MIB χάνει 2,16% ή 368 μονάδες στις 16.682 μονάδες, ενώ τέλος, ο ισπανικός IBEX βρίσκεται στις 6.596 μονάδες με απώλειες  2,79%.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τoν ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει τις μεγαλύτερες που έφτασαν το 4,5%.