Με εναλλαγές προσήμου συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με εναλλαγές προσήμου συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Αυξημένη μεταβλητότητα καταγράφεται στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, με τον γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,15% και να βρίσκεται στις 602,38 μονάδες, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε κατοχύρωση κερδών έπειτα από κέρδη που κατέγραψαν στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις.

Από την έναρξη της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε θετικό έδαφος φθάνοντας έως και το υψηλό των 607,28 μονάδων, χωρίς όμως ωστόσο να καταφέρει να διατηρήσει τα κέρδη του καθώς με την ολοκλήρωση μιας ώρας συνεδρίασης εμφανίστηκαν εντολές πώλησης οδηγώντας τον στα χαμηλά των 599,09 μονάδων, όπου μέχρι στιγμής επικρατεί εναλλαγή προσήμων, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε ικανοποιητικά για την ώρα επίπεδα.

Ο τραπεζικός δείκτης παραμένει σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,84%, με τις μετοχές του κλάδου όμως να έχουν διαγράψει τα κέρδη που κατέγραφαν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης και να εναλλάσσουν πρόσημα, με την μετοχή της Eurobank να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη με 1,56%, ενώ ο όγκος διαμορφώνεται μέχρι στιγμής σε χαμηλά επίπεδα, με εξαίρεση τις μετοχές των Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.

Στις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης επικρατούν μικτές τάσεις, χωρίς κάποιες ιδιαίτερες μεταβολές, ενώ αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται μέχρι στιγμής στη μετοχή του Μυτιληναίου με 126,631 τεμάχια.

Συνεχίζουν πτωτικά οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 9,35% (-9,92%), και τη δεκαετία στο 8,447% (-1,94%).

Σε τεχνικό επίπεδο, ο γενικός δείκτης εμφανίζει να εξαντλεί τη δυναμική του στο επίπεδο των 602-603 μονάδες στο ωριαίο γράφημα (γραμμή ΑΒ) όπως διακρίνουμε παρακάτω, καθώς δεν καταφέρνει μέχρι στιγμής να σταθεροποιηθεί πάνω από αυτές, με τη σημερινή συνεδρίαση να κρίνεται κρίσιμη, από τεχνικής πλευράς, καθώς τυχόν υποχώρηση χαμηλότερα των 600 μπορεί να τον οδηγήσει στα πρόσφατα χαμηλά των 570 μονάδων.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται στα €0,29 με απώλειες 1,36%, της Alpha Bank στα €2,09 με απώλειες 0,95%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,268 με απώλειες 1,11% και της Eurobank στα €0,848 με κέρδη 1,56%.

Σταθεροποιητικά κινείται μέχρι στιγμής η μετοχή της Aegean, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης και τη στήριξη να βρίσκεται στα €7,8025. Η μετοχή παραμένει σημειώνει κέρδη 0,61% και διαπραγματεύεται στα €8,30.

Απώλειες καταγράφει σήμερα η μετοχή της Βιοχάλκο, με τη μετοχή να συνεχίζει να παραμένει στις πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με στήριξη να βρίσκεται στα €1,1552. Η μετοχή βρίσκεται στα €1,32 με απώλειες 2,22%.

Κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών διαπραγματεύεται η μετοχή της ΔΕΗ, με τη μετοχή να διατηρεί μέχρι στιγμής το αγοραστικό της σήμα και τη στήριξη να βρίσκεται στα €2,8822. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,98% και διαπραγματεύεται στα €3,03.

Πτωτικά κινείται σήμερα η μετοχή του Μυτιληναίου έπειτα από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις με σημαντικά κέρδη, με τη μετοχή να μην καταφέρνει να προσεγγίσει σήμερα τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών με την αντίσταση να βρίσκεται στα €3,8920. Η μετοχή διαπραγματεύεται στα €3,72 με απώλειες 1,06%.

Κοντά στη πτωτική διάσπαση του κινητού μέσου όρου των πέντε και δέκα ημερών βρίσκεται σήμερα η μετοχή της Μέτκα, με το σήμα αγοράς για τη μετοχή να παραμένει και τη στήριξη να βρίσκεται στα €6,6853. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 0,58% και βρίσκεται στα €6,84.

Ο τζίρος βρίσκεται στα €43,24 εκατ. με την αξία των πακέτων στα €4,76 εκατ.
Από το σύνολο των μετοχών που έχουν μέχρι στιγμής κάνει πράξη, 34 κινούνται ανοδικά, 43 πτωτικά και 20 παραμένουν αμετάβλητες.