Δε συνεχίστηκε το ράλι στη Wall

Δε συνεχίστηκε το ράλι στη Wall

Δεν συνεχίστηκε το ράλι των δύο προηγούμενων ημερών για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street.  Στη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα.

Σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές η σημερινή επιφυλακτικότητα στη Wall Street να οφείλεται στην αναμονή των αυριανών δηλώσεων της επικεφαλής της Fed που ενδεχομένως να δώσει «στίγμα» για τις επερχόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τα επιτόκια.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 23,22 μονάδες (0,13%) κλείνοντας στις 17.828 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημείωσε κέρδη 6,88 μονάδων (0,14%) έκλεισε στις 4.902 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,44 μονάδες (0,02%) και έκλεισε στις 2.090 μονάδες.

Στο μέτωπο των μάκρο, σε χαμηλό ενός μήνα διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, σε μια ένδειξη ανάκαμψης της αμερικάνικης οικονομίας, ενώ τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις μειώθηκαν κατά 10.000, στις 268.000, το διάστημα από τις 15 Μαΐου έως τις 21 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που αφορούν στις παραγγελίες αγαθών διαρκείας έδειξαν πως σημειώθηκε αύξηση κατά 3,4% τον Απρίλιο με την ώθηση από τη ζήτηση για αυτοκίνητα, φορτηγά και εμπορικά αεροσκάφη.

Τέλος, αύξηση κατέγραψε το ποσοστό των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, με τον δείκτη να σημειώνει ετήσια αύξηση 4,6%. Ο δείκτης της National Association of Realtors διαμορφώθηκε στις 116,3 μονάδες τον Απρίλιο, καταγράφοντας τρίτη διαδοχική μηνιαία άνοδο.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Abercrombie & Fitch Co. έκανε βουτιά 15,67% καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα σε επίπεδο πωλήσεων σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Costco Wholesale Corp. κέρδισε 3,58% παρά το «λίμνασμα» των πωλήσεων το τρίτο τρίμηνο χρήσης.

Νωρίτερα, θετικό έδαφος ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς διεύρυναν το ανοδικό σερί τους για τρίτη συνεδρίαση παρά τα αρνητικά μακροοικονομικά και εταιρικά νέα που ανακοινώθηκαν σήμερα.