Χριστούγεννα με οριακά κέρδη στην Κίνα

Χριστούγεννα με οριακά κέρδη στην Κίνα

Με οριακά κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα οι αγορές στην Κίνα με τον τομέα της ενέργειας να ανακάμπτει καθώς ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου. Κινητικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο που σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο δείκτης Shanghai Composite κέρδισε 0,44% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.628 μονάδες ενώ ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,11% κλείνοντας στις 18.769,12 μονάδες. Ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,49%, με απώλειες 7,43 μονάδων, στις 1.516,19 μονάδες.

Οι περισσότερες αγορές στην Ασία, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Χονγκ Κονγκ, της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης, παρέμειναν κλειστές για την ημέρα των Χριστουγέννων ενώ ολοκλήρωσαν νωρίτερα τις συνεδριάσεις την παραμονή.

Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, ο Shanghai Composite της Αυστραλίας και ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν εβδομαδιαία κέρδη 2%.  Ο τομέας της ενέργειας στην Αυστραλία κέρδισε 6,5% καταγράφοντας την πιο κερδοφόρο εβδομάδα από τις 20 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η περιοχή προσπαθεί να ανακάμψει από τη «βουτιά» των τιμών των εμπορευμάτων που σημειώθηκε φέτος και έπληξε τους τομείς της ενέργειας και των υλικών παγκοσμίως. Ενδεικτικά, υπενθυμίζονται το επίπεδο τιμής του brent που βρέθηκε τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο τιμής από το 2004, αλλά και το αργό που λόγω της ανησυχίας για την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά, έχει χάσει αυτό το χρόνο 28%.